A magyar választók kezében a döntés!

Szülőföldünkön nincsenek garantálva emberi és kisebbségi jogaink, törvényesség és jogbiztonság híján veszélyben a meg maradásunk. Ezt a helyzetet olyan embereknek köszönhetjük, mint Robert Fico, Robert Kaliňák, Peter Pellegrini, Marián Kočner, Andrej Danko, nem beszélve azokról, akik szövetkeztek velük.

A Magyar Közösségi Összefogásba tömörült politikai erők, a Magyar Közösség Pártja, a Magyar Fórum és az Összefogás mozgalom olyan szövetséget alkotnak, amely új esélyt ad a változásra.

Ebben az egységben szívesen látjuk azokat a volt Híd szavazókat is, akik változást szeretnének. Ez az a jogi keret, melyben a szavazatok el nem vesznek, de nem is segítik Ficót, Dankót vagy Kotlebát a kormányba. Minden szavazat számít. A magyar választók kezében van a döntés, hogy jó irányba változzék ez az ország. A februári választásnak tétje nemcsak jogaink védelme, hanem régióink fejlődése is.

Nekünk rendszerszintű válaszokat kell adnunk a minket foglalkoztató kérdésekre. Olyan megoldásokban gondolkodunk, melyek nemcsak egy-egy részprobléma feloldására alkalmasak, hanem egyúttal megállítják az általunk lakott régiók gazdasági és kulturális leszakadását, és elindítják azok felzárkózását. Fontos kérdés például a települések tengerszint feletti elhelyezkedése alapján kiosztott állami dotációk ügye. Fel kell tennünk a kérdést, miért kap az államtól Komárom egy főre leosztva kevesebb támogatást mind Poprád? Erre megoldást kell találnunk!

Minket az adott szó kötelez. Nálunk nincs harmadik mondat. Tisztességünket pedig nem tesszük alku tárgyává. Ezen alapvető értékek mentén fogunk politizálni az összefogásban.