Szavazzunk a jövőre!

Összefogás és megújulás. A nyár végén ezekkel a célokkal indítottuk az Összefogás mozgalmat, ősz végére pedig sikerrel jártunk. Az elmúlt tíz év megosztottságát felülírva, közös magyar listát kínálunk a választóknak, hogy együtt sikerüljön megtartani a magyar érdekképviseletet, valódi eredményeket kiharcolva a döntéshozatalban.

 

Tudom, hogy az összefogás és a megújulás fontos a magyar választóknak. Három hét alatt sikerült közel kétszer annyi aláírást összegyűjteni, amennyi a mozgalom bejegyzéséhez szükséges. Ez mutatja, hogy a magyar szavazó nem közömbös. Több tucatnyi fiatal szakértővel sikerült egy átfogó programot alkotni – ez is jelzi, hogy a fiatal választó tenni akar. Ha van lehetősége, kiveszi részét a munkából.

Az ország változásért kiált, a felvidéki magyar választó is változást akar. Változást, amely felülírja az elmúlt tíz év valóságát. Megosztottság, eredménytelenség, bukás, súlytalanság. Választóként ismételten megtapasztaltuk, de nem kérünk belőle! A mi esetünkben a változás nemcsak a maffiaállamot működtető elit leváltását jelenti, hanem a magyar ügyek méltó képviseletét, Dél-Szlovákia felzárkóztatásának beindítását.

Egy régi ismerősöm a minap azt írta születésnapi Facebook-üzenetében: „Szorítok nektek, hogy bekerüljünk!” Ez a tűpontos ragozás ragadja meg a lényeget: szorítok, hogy bekerüljünk. A célt csak akkor érjük el, ha a magyar közösség kerül be, jut szóhoz és ül a lehetőségek asztalához, nem néhány egyén. Nekünk mindannyiunknak kell szóhoz jutnunk, ehhez mindannyiunknak tennünk kell: aki a Magyar Közösségi Összefogásra szavaz, a magyar közösségre és saját jövőjére voksol.

Minden adott ahhoz, hogy ez 2020-ban sikerüljön: a megújulás és a változás irányába mutató választói akarat, a közös program, valamint a frissesség és tapasztalat kombinációját felvonultató közös lista azokkal, akik együtt akarnak és tudnak is működni. 2020 az együttműködés és az újrakezdés éve lesz.